Proteínová diéta Dr.Slim

Proteínová diéta — zdravé chudnutie

Bielkovinovú diétu ako metódu redukcie telesnej hmotnosti ako prvý sformuloval v r. 1973 profesor George Blackburn z Hardvarskej Univerzity v USA.
Chudnutie vďaka ketóze je najrýchlejším spôsobom odbúravania tuku. Bielkovinová diéta umožňuje schudnúť v priemere 5-10 kg tuku mesačne bez úbytku svalstva. A navyše bez hladu, cvičenia a komplikovanej prípravy jedál.

Princíp proteínovej diéty

Počas proteínovej diéty Dr.Slim klienti konzumujú proteínové jedlá vynikajúcej kvality od najlepších francúzskych a belgických výrobcov. Produkty sú špeciálnymi technológiami zbavené tukov a cukrov, čo zabezpečuje vysokú vstrebateľnosť a využiteľnosť nutrične hodnotných bielkovín pre organizmus. Na rozdiel od iných diét tak dochádza približne už v tretí deň diéty k úplnej ochrane svalovej hmoty a zamedzeniu jej degradácie.

Za súčasnej nízkej hladiny cukrov nastáva metabolický stav tzv. ketóza. Pri ketóze sa štiepi pre potreby organizmu hlavne vnútorný viscerálny tuk. Ak je u klientov prítomný aj tuk v orgánoch, napr. v pečeni, tiež dochádza k jeho významnej redukcii. To môžeme objektivizovať aj zlepšenými laboratórnymi parametrami ako hladina cholesterolu a triglyceridov v krvi, či kyseliny močovej a krvného cukru.

Klienti výrazne strácajú tuk hlavne z oblasti brucha, čo sa viditeľne prejavuje na redukcii obvodu brucha ako aj iných častí tela.

Pri pravidelných bezplatných meraniach prístrojom InBody 270 sa sústredíme hlavne na to, aby sa súčasne zrýchľoval metabolizmus a spaľovanie, čím predchádzame neželanému yo-yo efektu. Vďaka tomu môžete po kompletnej strate vnútorného tuku jesť úplne normálnu racionálnu stravu a už viac v budúcnosti nepriberať.

Účinky proteínovej diéty 

  • Redukciou vnútorného tukového tkaniva, ktorý je príčinou mnohých ochorení, sa znižuje vaša hmotnosť
  • Svalové tkanivo je ako zdroj energie takmer stopercentne chránené.
  • Väčšina klientov nemá nikdy pocit hladu.
  • Viac ako polovica klientov má veľmi dobrú, niekedy až mierne euforickú náladu. A nielen z toho, ako chudnú 🙂
  • Pri správnom nastavení a užívaní diéty nenastane yo-yo efekt, ktorý je prítomný u mnohých iných typov diét bez pravidelných meraní a konzultácii.

Ďalšie výhody diéty Dr.Slim

Bielkovinová diéta sa nemusí, ale môže kombinovať s pravidelným pohybom. Vtedy vám nutričný špecialista presne stanoví, aký pohyb je vo vzťahu k redukcii tuku vhodný a koľkokrát týždenne. Snažíme sa dosiahnuť optimálnu úroveň redukcie tukového tkaniva a zároveň dôsledne chrániť vašu svalovú hmotu. Ak je to potrebné, klientom rastie svalová hmota, a zároveň dochádza k výraznej redukcii tuku. To v podstate modeluje postavu klienta bez straty svalového tonusu. Preto nedochádza k ovísaniu kože v kritických partiách ani pri relatívne rýchlej strate obvodov telesných častí klienta.

Častým výsledkom diéty je trvalé zníženie liekov na tlak, cukrovku alebo aj úplné vysadenie liekov na cholesterol či pečeň. Klienti sú v prípade potreby monitorovaní svojimi lekármi a podľa ich zlepšujúcich sa laboratórnych výsledkov sa im definitívne znižujú aj dávky liekov.

Metóda je samozrejme vhodná aj pre úplne zdravých ľudí, teda aj pre tých, ktorí nemajú žiaden vnútrobrušný tuk, len pár kilogramov okolo bruška či bokov naviac a chceli by si zlepšiť postavu.

Vnútrobrušný, čiže viscerálny tuk = skrytý zabiják

Vnútrobrušné tukové tkanivo nie je len obyčajnou zásobárňou tuku. Je to aktívny orgán, ktorý cez špeciálne receptory a špecifické mediátory, ako napr. leptín, komunikuje s hormonálnymi žľazami a hormonálnymi riadiacimi centrami. Následne nastávajú v organizme zmeny na viacerých úrovniach, od riadiacich v hypofýze, až po výkonné orgány v tele človeka. Preto je množstvo vnútrobrušného a vnútroorgánového tuku zásadným ukazovateľom obezity a meradlom komplikácií. Nejde teda len o celkovú hmotnosť pacienta.

Aj relatívne chudí ľudia majú vnútrobrušný tuk. Jeho množstvo závisí aj od iných faktorov než len od prejedania sa. Významnými faktormi sú napr. aj genetické vplyvy či dennodenný stres. Tie môžu viesť k aktivácii sympatického nervového systému, ďalšieho ovplyvnenia hormónov a mnohým kardiovaskulárnym komplikáciám ako je vysoký krvný tlak, možnosť infarktu myokardu, či vznik cukrovky. Množstvo vnútrobrušného tuk môže ovplyvniť aj produkciu a kvalitu ženských pohlavných hormónov vo vaječníkoch, následkom čoho vznikajú cysty vaječníkov, neplodnosť alebo myómy maternice. Popisuje sa aj vzťah vnútrobrušného tuku k niektorým typom rakoviny.

Visceralny tuk

Proteínová diéta v troch fázach

Počas diéty Dr. Slim klienti zvyčajne postupujú troma fázami. V týchto fázach klient plynule prechádza od striktne špeciálnej proteínovej stravy až po plnohodnotnú normálnu racionálnu stravu. Trvanie programu je individuálne. Klient si dĺžku diéty v podstate určuje sám a tým aj jej celkovú finančnú náročnosť.

Prvá fáza

V prvej fáze sa klientovi vypočíta množstvo potrebných jedál denne. Určí sa mu presne program jedálnička a prispôsobí sa jeho potrebám ako aj pracovnému a životnému štýlu.

S diétou Dr.Slim teda nemajú problém ani veľmi zaneprázdnení manažéri, ktorí sú neustále v pohybe, ani mamičky na materskej dovolenke.

Druhá fáza

Pri druhej fáze sa vypúšťa jedno bielkovinové jedlo a nahrádza sa normálnym jedlom v jedálni či reštaurácii za stanovených podmienok.

Klienti sa už len minimálne odlišujú od normálne sa stravujúcich ľudí.

Tretia fáza

Počas poslednej fázy klienti naďalej vysoko efektívne chudnú z tukových zásob a ich obvody a miery sa stále zmenšujú.

Neskôr sa prejde k normálnej racionálnej strave za pravidelných kontrolných meraní a vyhodnocovania všetkých potrebných metabolických parametrov.

Podľa počtu kilogramov niekedy prechádzame na tzv. modifikovanú prvú fázu. Klient počas striktnej proteínovej diéty konzumuje šunku, mäso, ryby, alebo veľmi obmedzene nízkotučné mliečne výrobky. Výsledky ukazujú, že práve svalová strata, ku ktorej dochádza napr. zvýšenou fyzickou námahou alebo stresom v práci či doma, najvýraznejšie spomaľuje spaľovanie tuku. Preto malé množstvo šunky či nízkotučného syra opätovne podporuje svalovú hmotu. Je navyše pre klienta chuťovo príjemné a nemá žiaden vplyv na spomaľovanie spaľovania tukov. Je to hlavne u ľudí, ktorí majú výrazne nad 100 kg.

Chudnete bez pocitu hladu

Objednať na konzultáciu

Menu